Richtlijnen veilig handelen

Richtlijnen voor veilig handelen en het maken van afspraken

Animal Planet Nanny is toegewijd aan het creëren van een gebruiksvriendelijke omgeving, waar onze gebruikers kunnen berichten plaatsen en reageren op advertenties en andere berichten vrij en zonder zorg. Wat volgt zijn een aantal tips en technieken die u in gedachten moet houden om uzelf en u privacy te beschermen online wanneer u gebruik maakt van Animalplanetnanny site. Deze lijst is niet grondig en moet u niet gebruiken als een vervanging voor uw eigen gezond verstand. Zoals altijd, de beste bescherming is om gezond verstand gebruiken en vertrouw op u instinct. Hier zijn aantal tips om veilig afspreken en handelen:

Reageren op een advertentie

 1. Bekijk hoe lang de oppas actief is op onze website, check zijn of haar andere advertenties en maak persoonlijk contact.
 2. Win zoveel mogelijk informatie in over de adverteerder, bijvoorbeeld door contactgegevens op te vragen (naam, adres, telefoonnummer, website, bankrekeningnummer) of persoonlijk telefonisch contact te leggen.
 3. Controleer de oppasser: Google zijn gegevens en check telefoon en of bankrekeningnummer via het Meldpunt Internetoplichting.
 4. Gebruik geen ‘anonieme’ betaalmethoden als Western Union of Moneygram want ontvanger hoeft zich niet te identificeren om geld te ontvangen. 
 5. Omgang met mensen bij u uit de buurt, die u kunt ontmoeten in persoon – voorkomt al  99% van de oplichting pogingen.
 6. Ontmoet mensen in een openbare plaats.
 7. Breng een vriend mee bij de eerste ontmoeting, ga niet alleen als de afspraak bij iemand thuis is.
 8. Animalplanetnanny is niet betrokken in transacties tussen adverteerders en gebruikers, en behandelt geen betalingen, bied geen escrow, "koper bescherming" of "verkoper certificering."
 9. Lees de ervaringen van andere Animalplanetnanny gebruikers over de adverteerder, zo nodig vraag hen om referenties.
 10. Betaal niet voor een dienst aan een persoon die u nog nooit hebt ontmoet.
 11. Neem de tijd en laat u niet onder tijds-druk zetten door de andere partij, dat is geen goed teken.
 12. Maak en bewaar bijvoorbeeld een kopie van de advertentie - inclusief foto's, de e-mailcorrespondentie over onderling gemaakte afspraken, betalingsbewijzen en de contact gegevens van de oppas. Als de transactie misgaat of de andere partij houdt zich niet aan de afspraak, dan kunt u later altijd contact opnemen of eventuele juridische stappen overwegen. 
 13. Doe geen donaties of maak geen geld over aan een organisatie waarmee u nog geen kennis heeft gemaakt. Doe eerst onderzoek of het echt is en betaal via de officiële website.  

Het plaatsen van een advertentie

 1. Plaats geen persoonlijke informatie in een advertentie, zoals uw volledige naam en adres, en geen afbeeldingen of inhoud die verboden zijn zoals omschreven in onze  Gebruiksvoorwaarden of Privacy Policy. Plaats ook geen foto of berichten met betrekking tot illegale activiteiten.
 2. MAAK UW PERSOONLIJKE GEGEVENS NIET BEKEND tot dat u elkaar heeft ontmoet
 3. Praat met mensen aan de telefoon voordat u ze informatie geeft, zoals uw adres. Vertrouw op uw instinct.
 4. Als uw oppas voorzieningen komt controleren, zorg ervoor dat u niet alleen bent wanneer ze aankomen. En ontmoet elkaar eerst in een openbaar omgeving.

Mocht de afspraak toch zijn misgegaan en u bent opgelicht, raden wij u aan hiervan aangifte te doen bij de Politie. De aangifte komt ook bij Animalplanetnanny terecht, zodat wij preventieve maatregelen kunnen ondernemen. Doe aangifte

Herkennen van oplichting
De meeste oplichting situaties hebben betrekking op of hebben te maken met: 

 • Een aanvraag van iemand ver weg, vaak uit een ander land.
 • Een betaling via Western Union, Money Gram, bankcheque of een "garantie."
 • Onvermogen of de weigering om elkaar persoonlijk te ontmoeten
 • Het eisen van een vooruit betaling. 

Voorbeelden:
Als u reageert op een advertentie en de adverteerder zegt dat hij is momenteel op reis is en u niet kan ontmoeten maar vraagt om een aanbetaling. Dit kan veelal duiden op oplichterij.

Helemaal als het een overmaking betreft richting een  buitenlandse rekening of via een anonieme betaal methode zoals Western Union of Moneygram.  Wees alert. 

Als iemand een lage vraagprijs hanteert maar vooraf een aanbetaling wil ontvangen voor eventuele kosten, trap er niet in. Dit is oplichting.

Ook met betaling via cheques moet u alert zijn.  Mogelijk is deze persoon uit het buitenland afkomstig en wil met een valse of ongedekte cheque betalen.
Een bekende vorm van oplichting is het uitschrijven van een cheque met een hoger bedrag dan de vraagprijs van uw dienst.  De oplichter geeft aan dat hij u “vertrouwt” en vraagt u het  verschil terug te boeken. Dit is meestal een frauderend cheque die uw bank zal intrekken en u kan ook verantwoordelijk gesteld worden. Wij adviseren u contact op te nemen met uw bank voordat u dergelijke betalingen accepteert. 

Als u fraude of oplichting vermoed, meld dit!
Ook verdachte e-mails kunt u melden aan de websitebeheerder via ons contactformulier.
Als u vermoed over fraude of oplichting  meld altijd verdachte e-mails aan onze website.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op en gaan verdachte afzender aanpakken.  

Best waardering
Laatste commentaar esme van der kleij

hi Esme, Mijn liefste kat is overreden en heeft nu een catheter (tijdelijk hoop ik). Ik zoek iemand die met...

 
Marianne Oosterveer