kittenvoeding

Kittenvoeding

kitten_jong_640
Jonge poezen drinken moedermelk. Meer hebben ze in het begin niet nodig.
Bij het ontbreken van een moederpoes, kunt u flesvoeding toedienen. Gebruik hiervoor speciale kittenmelk, op voorschrift van de dierenarts. Koeienmelk is uit den boze! 
Sommige soorten kittenmelk moet u aanlengen met water. Even opwarmen tot ongeveer lichaamstemperatuur en vervolgens toedienen. Als kittens erg zwak zijn is het nodig een sonde of voedingsspuit te gebruiken. Dagelijks wegen is van belang. Uw huisarts zal u het juiste voedingsschema laten zien, afhankelijk van het gewicht van de kitten. Veelal komt het neer op voeden om de twee uur.

Vanaf drie weken oud kunnen de kittens wennen aan kittenvoeding. Dit gebeurt stapsgewijs en begint met een papachtige substantie. Dit kunnen de kittens oplikken vanaf een schoteltje. Deze voeding is speciaal afgestemd op jonge katten en kunt u ongeveer vier tot zes keer per dag in kleine beetjes aanbieden. Kittens hebben kleine maagjes en moeten in kleine porties en vaak worden gevoerd, zoals baby's. Drinkwater dient aanwezig te zijn en dagelijks ververst te worden.

Bij het verhuizen na ongeveer 8 tot 9 weken is het van belang dat de nieuwe baas de voedingsgewoonten en merken overneemt. Een plotselinge verandering van dieet in combinatie met de stress van het wennen aan een nieuwe huis kan maagklachten en diarree veroorzaken . Als u wilt het dieet te veranderen, doe dat dan geleidelijk door het te mengen met reguliere voedselmerk. Op dit moment krijgt uw kitten nog vier keer per dag eten, iets grotere porties, en wordt het gebruik van kattenmelk afgebouwd.


Vanaf drie maanden tot ongeveer een half jaar krijgt de kitten drie keer per dag te eten. Wilt u meer specifieke kitten informatie? Kijk dan eens bij onze kitten pagina!


 

Best waardering
Laatste commentaar esme van der kleij

hi Esme, Mijn liefste kat is overreden en heeft nu een catheter (tijdelijk hoop ik). Ik zoek iemand die met...

 
Marianne Oosterveer