Dieren tips Dieren tips > Katten en poezen > Kittens

Kittens

Er is niets leuker dan een nest met kittens. Waar kunt u nu op letten bij de verzorging van een kitten, de opvoeding of veiligheid? Onderstaande tips helpen u een stukje op weg:

De kitten: van 0 tot 8 weken.
Hier kunt u informatie vinden over de periode net na de geboorte. De ondersteuning van de moederpoes, het openen van de oogjes en het in de gaten houden van de gezondheid van de pasgeboren kitten.

De kitten gaat verhuizen
Hier kunt u informatie vinden over de kitten vanaf 8 weken tot ongeveer 6 maanden. Hoe introduceer ik mijn nieuwe huisdier aan de rest van het gezin? Mag mijn kitten al naar buiten? Hoort een kitten zoveel te slapen? Vind hier het antwoord op uw kittenvragen.

De kitten en de kattenbak
Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw kitten gebruik maakt van de kattenbak en snel de zindelijkheidstraining voltooit? Bekijk hier onze kitten en kattenbak tips!

De kitten voor het eerst naar buiten 
Uw kitten heeft de nodige vaccinaties gekregen en mag naar buiten. Hoe kunt u uw kleine tijger hierbij helpen? Is een kattenluik geschikt voor kittens en wanneer mag je een kat chippen?

Overige kitteninformatie
Wilt u weten of u een geschikt huis heeft voor een kitten of waar kittens nu het liefste mee spelen? U leest het bij overige kitteninformatie.

Castratie of sterilisatie van uw kitten
Er zijn veel katten en kittens zonder huis. Om ervoor te zorgen dat de kattenpopulatiie te handhaven blijft worden de meeste kittens gecastreerd of gesteriliseerd. Veel problemen, bijvoorbeeld sproeien bij katers worden hierdoor voorkomen.
kitten_8_weken_640

Best waardering
Laatste commentaar esme van der kleij

hi Esme, Mijn liefste kat is overreden en heeft nu een catheter (tijdelijk hoop ik). Ik zoek iemand die met...

 
Marianne Oosterveer